A weboldala már biztonságos?

Kétféle ember van, akinek már feltörték a honlapját és akinek még nem.

Ez azért ijesztőnek hangzik. Főleg, ha hozzátesszük a biztonsági szakemberek kedvenc mondatát: feltörhetetlen védelem nincs.

Viszont van könnyen feltörhető és nehezen feltörhető oldal. És ha az Ön weboldala nehezen feltörhető, akkor jó eséllyel nem fogják feltörni, mert túl sok macera lenne.

De hogyan adjunk túl sok macerát a kiberbűnözőknek?

Biztonsági tippek, hogy elkerülje weboldalának feltörését

  • A jelszavunkat gondosan válasszuk meg. Lehetőség szerint legyen minél hosszabb (minimum 7-10 karakter) és tartalmazzon kis és nagybetűt, illetve számot. Még jobb, ha speciális karaktereket (@*:_?…) is tartalmaz, esetleg magyar betűket (ő, ű stb.), amiket egy angol anyanyelvű bajosan találna meg.
  • Az admin bejelentkezéskor ne engedjük, hogy a böngésző mentse a jelszavunkat! Lehet, hogy ez megkönnyíti a dolgunkat, de ugyanígy megkönnyíti a hackerek dolgát is. A tárolt jelszót könnyebb megszerezni.
  • Nyilvános helyről (pl. egy kávézóból) ne lépjünk be weboldalunkra, mert ilyen helyeken viszonylag ritka, hogy titkosított csatornán keresztűl folynak az adatok. A nem titkosított kommunikáció szintén kiszolgáltat minket.
  • Ne használjunk olyan jelszót, amit máshol már megadtunk, mert így nemcsak weblapunk biztonságát veszélyeztetjük, hanem azt a szolgáltatást is, ahol ugyanezt a jelszót adtuk meg. Ha egy a jelszó mindenhol, akkor egy jelszóval mindent bukhatunk.

Természetesen mi is mindent megteszünk a weboldala biztonsága érdekében, ezért folyamatosan frissen tartjuk rendszerét, és tárhelyén is minden technikai megoldást bevetünk, hogy honlapja és adatai biztonságban legyenek.