Betöltődést gyorsító tippek

Számít, hogy weboldala milyen gyorsan tölt be. Sajnos mindannyian türelmetlenek vagyunk, és böngészéskor egyre kevésbé várjuk meg a hosszú másodpercekig szöszölő honlapot.

Hiszen amíg egy csigalassú weblap betöltődik, addig már egy másikon meg is találom a választ.

Hogyan lehet lefaragni a betöltődés idejét?

1. A feltöltött képek méretének optimalizálása

Egy honlapra nem kell 4000×2500 pixeles 3 megás kép. Ugyanez 200 kilobájtban tökéletes.

Több szempontból is fontos a képek optimalizálása, amiket honlapunkra feltöltünk. A képek feltöltési idejét is drasztikusan csökkenthetjük, főleg ha galériánkat töltjük fel nagyobb mennyiségű fotóval.

Ennél is fontosabb, hogy a látogatónk türelmét sem tesszük próbára, amíg a nagyméretű képek letöltődnek.

2. Flash használatának kerülése

A flashanimációk általában nagyméretűek és emiatt lassan töltődnek be. Keresőoptimalizálási szempontból sem előnyösek, hiszen az ezekben lévő szöveges tartalmak a keresők számára nem láthatók.

A szakma pedig úgy tartja, hogy a Flash halott.

3. Hirdetéshalmozás kerülése

Drasztikus sebességcsökkenést okozhatnak a hirdetési rendszerek hirdetései és bannerei. Ezek a látogatókat is zavarják. Ne vigye túlzásba a hirdetést.

4. Videók

Ha van egy videója, akkor azt egy videómegosztó oldalra töltse fel, majd onnan illessze a honlapba. Így a videó betöltése nem lassítja honlapját, másrészt még a megosztóoldalról is érkezhetnek látogatók.

A legnépszerűbb videó megosztók tartalmait egyszerűen illesztheti be Start Honlapjába. Erről egy korábbi bejegyzésünkben olvashat részletesebben.